12 feb. 2012

Tidig söndagsmorgon i Riga - 12/2

Nu har vi haft en kall vecka i Lettland. Förra söndagen var det mer än 30 grader kallt då vi körde upp till det nordöstra hörnet av Lettland för att ha möten på utposten i Seda.

Om du missat det kan du se bilder från besöket i Seda här. Jag har också skrivit några om några minnesbilder från Seda-besöket här och här.

I år är det inte snömängden som går hårt åt våra byggnader utan kylan. Under veckan slogs värmesystemet ut i huset där vi bor och där även Högkvarteret och Riga första kår ligger. Men ännu värre var det med översvämningen på Officersskolan då ett fruset vatten ledningsrör brast inne i huset.

Under veckan har jag arbetat en del med planeringen av vår kongress i Riga den 15-17 maj i år. Vi räknar med och hoppas på att det kommer många deltagare från Sverige. Vi vet också att det kommer deltagare från England och USA. Här kan du läsa mer om kongressen. Kongressen kommer att hållas på engelska tolkad till lettiska. Vi räknar med att synas och märkas i Riga de dagarna med friluftsmöten och marsch. Templets musikkår från Stockholm och Västerås musikkår kommer till Riga på egen bekostnad för att hjälpa oss. Fantastiskt!

Nu är det söndagsmorgon och snart är det dags för Rut, jag själv och vår tolk Iveta att resa ned till Bauska för att leda söndagsgudstjänsten. Igår kväll hämtade vi Marie Willermark på flygplatsen. Hon kommer under dagen att leda en "Andlig dag" på officersskolan i Riga. Då vi kommer tillbaka från Bauska hinner vi träffa Marie ett tag innan det är dags att köra henne tillbaka till flygplatsen. Och sedan är det dags för en ny vecka. Den ser ut att bli kall även den, men inte lika kall. Är det så att vi kommer närmare våren?

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar