5 sep. 2011

Gåvor till Lettland

Igår var vi i Stockholm för att ta emot en renoverad minibuss från Frälsningsarmén Bistånd i Västerås. Här ser vi ledaren för Bistånd, Fredrik Bratterud, tillsammans med Rut vi överlämnandet av minibussen.
Bussen var dessutom fullastad med saker som vi hade önskat oss till Lettland.
I bussen fanns också flera kartonger fritidsskjortor och en kartong med barnstrumpor som en ung man köpt upp som gåva till Lettland,
Förra veckan fick vi en gåva på 6.000 SEK från en familj. Pengarna ska gå till Patverums, vår fritidsverksamhet för barn från familjer med sociala problem.
En annan ung man firade sin födelsedag på ett ovanligt sätt. Gästerna på festen fick ta med sig något värdefullt till festen. Sen blev det auktion på gåvorna och behållningen 7.000 SEK skickades till vårt "Change a Village"-projekt, där vi byggt ett barnens hus i byn Sarkani.
Från en annan ung kvinna tar vi emot 500 SEK varje månad till det arbete våra "slumsystrar" utför på vårt sociala center i Riga.

Ett stort tack till alla ni som låtit ert hjärta beröras av den Helige Ande och som är villiga att sträcka er ut mot människor som lever under helt andra omständigheter än ni själva. TACK!

Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar