11 juli 2011

Lettland har fått en ny löjtnant

Efter en dag av ordination och firande i den stora "Central Hall" (ca 1.500 personer) i centrala London, var det dags för farvälmöte för de nya löjtnanterna på Officersskolan i Denmark Hill. Här ses Lettlands nya löjtnant, Sarah Ilsters, omgiven av två gamla löjtnanter:

Under farvälmötet medverkade Chalk Farm Band och då jag såg att musikkåren kom från Chalk Farm Band mindes jag tider som gått....
På 1930-talet var min pappa en ung musikant i Tranås. Han hade då planer att söka in till Officersskolan i Stockholm, men flera personer avrådde honom med motiveringen att Frälsningsarmén var en döende organisation internationellt. Så pappa bestämde sig för att resa till England för att se om organisationen verkligen var döende. Han spelade den sommaren tillsammans med Chalk Farm Band, kom tillbaka till Sverige och började sina studier för att bli frälsningsofficer. Den berättelsen fick jag höra hemma otaliga gånger, åtföljd med bilder på pappa spelande i Chalk Farm Band. Det var därför extra roligt att se att Chalk Farm Band fortfarande var vid liv åttio år senare och veta att Frälsningsarmén internationellt aldrig har varit större än nu.

/peba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar