13 juni 2010

Söndagsmorgon i Riga den 13 juni

Nu är det sommar i Riga! Kväll efter kväll är det ca 25 grader varmt och långa promenader som gäller. I går kväll gick vi en promenad på Jurmalastranden i solnedgången. Vi var inte ensamma. Massor av folk promenerade och många låg kvar och solade på stranden och många passade på att ta sitt första? dopp för säsongen.

Veckan har dominerats av förberedelser och genomförande av ordinationen av tre nya officerare. Alla tre har varit i tjänst en längre tid och har nu avslutat sin treåriga utbildning för att bli officerare.
Aizan är rysktalande och ansvarar tillsammans med sin man Sergejs, som är kapten, för två utposter i fattiga områden nordost om Riga.
Inga är kåreledare i Liepa tillsammans med sin man, Janis, som är envoy. Liepa hade nyligen sitt femtornårsjubileum som kår.
Aldona är vår fantastiska öppenvårdsarbetare i Riga. Hon besöker många av de mest utsatta familjerna och delar ut mat och ger praktisk hjälp. Och hon ber för dem.
 På fredagen var det förbundsdag på Officersskolan då de blivande officerarna undertecknade sitt officersförbund. På lördagen var det stor fest och ordinationsmöte på Riga 1. Tillresande från  hela landet hade kommit till Riga för den stora händelsen.


Den första september startar den nya kadettkullen på officersskolan. Vi räknar med att det blir minst sex nya kadetter som startar sin utbildning. Vår rekryteringsaffisch frågar vilken uniform Gud vill se dig i.


Vi planerar också för tjugoårsjubileum för Frälsningsarméns arbete i Lettland efter frigörelsen från ockupationen. Den 18 november, Lettlands nationaldag, är dagen för jubileet.
Vi håller samtidigt på att planera för en ny öppning i vårt stora hus i Riga. En egen körväg ut till gatan. Hittills har vi fått köra över två grannfastigheter och komma ut på en helt annan gata. Den ursprungliga planen före ockupationen var att det skulle vara en öppning i fasaden, men i och med ockupationen stängdes den.
Temat för vårt tjugoårsjubileum är Genombrott (breakthrough). Det handlar om genombrott ut till friheten på gatan från vår innestängda gård, men vi tror också för genombrott i den andliga världen.
Nu är det söndagsmorgon och gudstjänst med juniorsoldatinvigning på Riga 1. Sedan börjar en ny vecka. Jag önskar dig en välsignad vecka.

Peter Barnowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar