27 feb. 2011

Söndagsmorgon i Riga den 27 februari

Ännu en vecka håller på att gå mot sitt slut. En dramatisk vecka med frihetskampen i nordafrika som plötsligt blossat upp.

Veckan från min egen utsiktspunkt har varit något mindre dramatisk. Den har bland annat innehållit en stillsam begravning i Blekinge. Du kan läsa om den här. Vill du se fler bilder från begravningen kan du se dem här.

I lördags hade vi välkomstmöte för Marie Willermark i Riga. Marie är den nya territoriella ledaren för Frälsningsarmén i Sverige/Lettland. Besöket började med en gudstjänst på Riga 2 klockan 13.00.
 En del av publiken på Riga 2. Den övriga delen sitter i ett angränsande rum och följer gudstjänsten på storbildskärm.

På lördagskvällen var det egentliga välkomsmötet på Riga 1, med tillresande från Lettlands alla hörn. Officersskolans lovsångsgrupp och Riga Staff Songsters sjöng. Marie Willermark välkomsthälsades och predikade.
 Marie Willermark i talarstolen på välkomstmötet
Riga Staff Songsters
Officersskolans lovsångsgrupp

Nu är det söndagsmorgon och vi är snart på väg till Daugavpils i Lettlands sydöstra hörn vid gränsen till Vitryssland. Bilresan tar tre timmar så det blir en tidig start på dagen. (Foto till höger: Kårlokalen i Daugavpils)

Sedan börjar en ny vecka då vi ska ta med Marie Willermark och Johnny Kleman på besök till Sarkani, Skangal, Liepa och det sociala centret i Riga. Besöket avslutas på tisdagen med att Marie och Johnny medverkar på våra ledardagar i Riga.

Jag hoppas att du får en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar