21 feb. 2011

Mötesbesök i Drusti

I söndags var vi på mötesbesök på utposten i Drusti, två timmars bilkörning nordost om Riga. Lokalen var fullsatt med ca femtio personer. Samtidigt hämtade vi hem kadetten som har varit placerad på fältpraktik två veckor i Drusti.

Flickan på första raden går i nionde klass och är en trogen mötesbesökare på Frälsningsarmén i Drusti. På söndagsmorgonen då hon vaknade hemma var det 2 grader i lägenheten. Jag tror det var plusgrader de talade om, men skillnaden var inte så stor om det skulle ha varit minusgrader. I fredags var hon den enda som kom till skolan i den 34-gradiga kylan. Skolan stängs vid minus 25 och då gick hon i stället ill Frälsnignsarmén den dagen.
Efter gudstjänsten där Rut och jag sjöng, spelade och predikade, var det gemenskap kring kaffebordet. Folk tog god tid på sig och ingen hade bråtton hem. Det skulle inte jag heller haft om det var nollgradigt hemma.

På vägen hem berättade kadetten att flickan på första raden, tillsammans med flera andra skulle börja förberedelsekursen för soldatskap nästa vecka. Det börjar dra ihop sig till soldatinvigning på utposten igen.
Det blir i så fall den andra soldatinvigningen i Drusti på två år, och den andra soldatinvigningen i Drusti någonsin.
/PB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar